Door de VS gesteunde Koerdische SDF ontvoeren burgers in Raqqa voor orgaanhandel

Posted op augustus 22, 2019 door Piranjaha

De Arabisch-taal Neda News Website, aangesloten bij de (Koerdische) militanten, meldt dat de Koerdische milities burgers in Raqqqa City hebben ontvoerd en hun lichaamsdelen hebben gestolen na hun overplaatsing naar clandestiene ziekenhuizen in verschillende regio’s in Raqqa en de stad van al-Tabaqaqa, waar Turkse artsen operaties uitvoeren.

Het citeerde verschillende Raqqa-burgers die verklaarden dat burgers een massagraf hebben gevonden in de regio van al-Ramileh in de buurt van een mediacentrum met dode lichamen van een aantal burgers, waaronder kinderen, van wie de lichaamsorganen zijn gestolen.

In het rapport staat dat er ook lijken van burgers zijn gevonden in de stad al-Amerieh in West Raqqa en al-Akirshi ten zuidoosten van de stad, en dat uit vroege onderzoeken is gebleken dat er ook lichaamsorganen van deze lijken zijn weggehaald.

Het zei dat de burgers van Raqqa onlangs sommige groepen die bij de Koerdische milities zijn aangesloten hebben geconfronteerd terwijl zij probeerden om een aantal kinderen te ontvoeren.

De SDF werkt samen met Israëlische artsen bij het opzetten van ziekenhuizen voor de handel in lichaamsorganen in Oost-Syrie, berichtten Arabisch-taal media in juli.

In een relevante ontwikkeling medio juli citeerde het Al-A’alam tv-kanaal in het Arabisch de geïnformeerde bronnen in Hasaka met de mededeling dat de SDF clandestiene veldziekenhuizen had opgezet voor het stelen en verhandelen van lichaamsorganen van mensen in de steden Hasaka en Qamsehli in de provincie Noordoost-Hasaka,

De bronnen zeiden dat de SDF zich met orgaanhandel had beziggehouden door kinderen te ontvoeren of door de organen van hun gedode militanten, die in de rang van de terroristische groepering waren gedwongen, te verwijderen.

In een relevante ontwikkeling in oktober 2018 hadden terroristen in Noordwest-Syrië de handel in lichaamsorganen van Idlib-burgers naar Turkije geïntensiveerd om meer geld te verdienen op de zwarte markt van het land.

De Syrische Arabisch-taal al-Mahaver nieuwswebsite meldde dat de handel in lichaamsorganen door terroristen is toegenomen in de stad Idlib en andere militante regio’s in de noordwestelijke provincie.

Het zei verder dat de terroristen elke dag verschillende burgers in de door militanten bezette gebieden in Idlib ontvoeren om hun organen uit te snijden in vreselijke operaties en ze naar Turkije te sturen door bepaalde groepen die operaties in beide landen uitvoeren.

De burgers worden illegaal geopereerd en hun lichaamsorganen worden er uitgehaald en tegen hoge prijzen verkocht, zei de nieuwswebsite, eraan toevoegend dat mensen in de noordoostelijke stad Idlib “het Syrische leger hebben opgeroepen om hun regio binnen te komen en hen te redden van de ‘wreedheden’ van de terroristische groepen.

Directeur-generaal van het Syrische lijkschouwersbureau Hossein Noufel onthulde in november 2016 dat de lichaamsorganen van duizenden Syrische burgers de afgelopen zes jaar op de internationale zwarte markten werden verkocht.

“We hebben nauwkeurige informatie dat er sinds 2011 meer dan 25.000 chirurgische ingrepen zijn uitgevoerd in de vluchtelingenkampen van de buurlanden en in de door terroristen gecontroleerde gebieden in Syrië om de lichaamsorganen van 15.000 Syriërs te verwijderen en ze te verkopen op de internationale zwarte markten,” zei Dr. Noufel.

Hij wees op de hoge prijzen van menselijke organen op de zwarte markten, en zei: “Een nier wordt verkocht voor 10.000 dollar in Turkije, terwijl dezelfde nier wordt verkocht voor 1.000 dollar in Irak, maar in Libanon en Syrië is de prijs van elke nier 3.000 dollar”.

Dr. Noufel zei dat andere menselijke lichaamsorganen zoals milt en hoornvlies ook op de zwarte markten worden verkocht.

Volgens de laatste rapporten worden de kinderen die zijn gered uit de kampen van Abdullah Muhammad al-Muhaysini, een senior al-Qaeda-verbonden geestelijke en de religieuze leider van de terroristische groep Jeish al-Fatah, nu bedreigd met het gevaar van handel in hun lichaamsorganen door de terroristen.

Bron:
US-Backed SDF Abduct Civilians in Raqqa for Body Organ Trade
Fars News