DOE MIJ MAAR EEN PRIKKIE….


Onafhankelijke Pers Nederland 🇳🇱
 [

Hoe vaak hoor je het tegenwoordig niet ‘geef mij maar dat spuitje want ik wil mijn vrijheid terug’.

Als jij dit bent, dan heb ik je iets te zeggen. Ik hoop dat je wilt luisteren naar mijn pleidooi en niet gelijk in de verdediging schiet. Of een label op mij plakt waardoor je jezelf legitimeert om mijn woorden als onzin te betitelen. Oké, hier komt ie dan: het afkopen van jouw vrijheid betekent het klemzetten van een ander in zijn onvrijheid. En zonder dat je het doorhebt, draag je bij aan een wereld waarin vrijheid uiteindelijk geen onderdeel meer is van onze woordenschat. Ja, zo erg is het. Klinkt hard? Soms is de waarheid hard. Ik zal het uitleggen.

Iedereen (sorry, bijna iedereen) wil weer terug naar een vrij leven en een wereld waarin we kunnen gaan en staan waar we willen. Daarin verschillen we niet. Maar als jij je vrijheid denkt af te kopen middels een spuit en het daarbij behorende groene vinkje op je pas, dan betekent dit dat je toegeeft aan tirannie en dus meewerkt aan de wereldwijde uitrol van een donkere agenda waar een paspoort slechts een eerste aanzet van zal zijn. En waarom? Niet omdat je het eens bent met de maatregelen. Niet omdat je denkt dat je zonder spuit dood gaat. Niet omdat je denkt dat je daarmee een ander zijn leven beschermt, want als die ander zich wil beschermen kan ie zichzelf laten inenten, daar heeft ie jou niet voor nodig. Nee, simpelweg omdat jij dat biertje weer wilt drinken op een zonovergoten terras vol ‘brave burgers’ en in een vliegtuig wilt zitten naar Spanje zodat je daar met een muilkorfje op lekker kunt bruinbakken. Zo simpel is het toch, of niet soms? Nou, voor mij mag je gaar bakken hoor. Niet letterlijk natuurlijk, want ik ben verre van gewelddadig. Maar door jouw keuze maak je het nog moeilijker voor al diegenen die daadwerkelijk voor een vrije wereld strijden. Zij die straks gedwongen worden door hun werkgever om zich te laten inenten omdat ‘iedereen het doet’. Zij die straks overal voor gesloten deuren staan omdat jij zonodig weer vrij wilt zijn, desnoods met zo’n pas. Zij die straks nog niet meer een supermarkt in kunnen zonder een sneltest te overhandigen. Jij en ik die straks niet meer over ons geld kunnen beschikken als we niet voldoende punten hebben staan op onze pas. Ja, dat is het einddoel. Een social-creditscore systeem. Welkom in China 2.0. En al die tijd dacht je dat ik gestoord was…

Oh, en als jij denkt dat het slechts om een eenmalig prikkie gaat, dan wil ik je wel effe wakker schudden. Je hebt namelijk getekend voor een never ending spoor van prikken. Niet jaarlijks, nee dat gaat sneller dit keer. Die varianten hé, die blijven maar de kop opsteken en ze worden ook nog steeds heftiger. En een keertje overslaan zit er niet bij, want dan staat ook bij jou het stoplicht op rood. Het wordt je wel makkelijk gemaakt. Big Tech heeft de degens gekruist met Big Pharma. Net als dat je een Tesla auto niet meer naar de garage brengt maar gewoon een nieuwe upgrade download, zo hoef je straks ook niet meer het huis uit voor je nieuwste prik. Dat scheelt dan weer als we in de zoveelste lockdown zitten. Je gelooft me niet? Kijk maar naar Australië en Nieuw Zeeland, daar gooit men alles dicht bij slechts een paar positieve testen. Oh, je geloofde dat niet met die downloads? Nou, Elon Musk is de eigenaar van Tesla en laat hij nou net bezig zijn met een chip die wordt ingeplant onder je schedel. Zoek het maar eens op, Neuralink heet zijn nieuwste speeltje. En als het je hier niet langer bevalt, kun je ook met hem mee op een van zijn toekomstige Mars reisjes. Nee, de echte mars zullen ze daar niet hebben. Alleen synthetisch voedsel wordt er geserveerd. Een gewaarschuwd mens telt voor twee, zal ik maar weer zeggen.

En trouwens, als jij nu dat prikkie neemt puur vanwege je eigen gemak, welk voorbeeld geef je dan eigenlijk aan je kinderen? Dat je eigen comfort altijd bovenaan moet staan, ongeacht de gevolgen daarvan voor je medemens? Oh, je had nog niet door dat kinderen dadelijk aan de beurt zijn? Ja, heel snel al en dan komen ze de voordeur vanYvonde school niet meer in zonder het groene vinkje. Tenzij ze natuurlijk dagelijks zichzelf willen testen. Maar wie wenst dat nou zijn kinderen toe? Of ben jij zo eentje die zijn kinderen het liefst door anderen laat opvoeden? Ik geloof dat ene mevrouw Kaag dat een goed idee vindt, je weet wel die nu wordt klaargestoomd om onze nieuwe leider te worden, kwestie van tijd. Net zoals in Amerika trouwens, waar ook de weg wordt bereid voor zo’n vrouw die dol is op globalisme en communisme. Ook de thema’s racisme, klimaatcrisis en transgender zijn erg in trek. Gelukkig willen ze allebei wel dat jij en ik gelukkig zijn, alleen mogen we dan wel niks meer bezitten. Alle spulletjes en speeltjes zijn namelijk in hand van henzelf, de elite, wij kunnen alleen maar huren. Vindt je het nog steeds een goed idee? Nou, misschien moet je dan toch nog maar eens goed nadenken voordat jij dat prikkie laat zetten. En deelnemen aan al die onzinnige fieldlabs hoeft ook niet hoor, die zijn er alleen maar om een nieuwe test- en vaccinatiemaatschappij in te leiden. Als het om de gezondheid zou gaan hebben ze toch al genoeg testlocaties, lijkt me. Het Museumplein, het Vondelpark, het Malieveld, de Dam, drukke stranden, overvolle heides en bossen. Nog meer voorbeelden nodig? Dacht het niet toch…

Dit laat precies zien waarom we in deze situatie zitten en er nog maar zo weinig mensen echt durven op te staan. Mensen zoals jij denken niet meer logisch na en willen als eerste hun eigen hachje redden. ‘Samen’ betekent voor de gemiddelde mens ‘ik eerst en God voor ons allen’. Nou ja, Goddelijk kan ik dit echt niet noemen. Gemiddeld wel, zelfs zeer matig zou ik deze egocentrische houding willen kwalificeren die maakt dat je maar blijft meedoen met alle waanzin die er op ons af wordt afgevuurd. Alles ben je bereid om te doen en laten, zolang jij er uiteindelijk maar uit wordt gehaald. Die ellende, bedoel ik dan. Dat heet egoïsme en het is ook tamelijk kortzichtig. Ik oordeel, zeg je? Jazeker, ik benoem het zoals het is. Onder tirannie kom je namelijk niet uit door te gehoorzamen, daardoor verdwijn je er alleen nog maar dieper in totdat je uiteindelijk met huid en haar bent opgevreten. De mondkapjes zijn daar het macabere rituele symbool voor, een slaafse onderdanige houding aan de tiran. We komen hier alleen uit als we niet langer toegeven aan dwang en onderdrukking, maar vasthouden aan onze kernwaarden en onze rug recht houden, ook al doet het soms pijn. Ja, heel pijn zelfs.

Maar weet je wat nog veel meer pijn doet? Als je je ziel verliest (natuurlijk niet letterlijk), als je de schreeuw van je hart ontkent (wel letterlijk) en als je buigt en zelfs breekt voor je eigen principes. Elke keer sterft er een beetje meer in je. Totdat je niks meer voelt. Totdat je niets meer durft. Totdat je jezelf niet meer herkent in de spiegel. Is dat het allemaal waard? Voor een biertje, een vakantie in de zon, een concert? Voor mij niet hoor. Ik drink liever uit de oneindige bron van liefde. Ik laaf mij liever aan het eeuwig brandende licht in mijn ziel. En ik luister liever naar de hemelse muziek in mijn gebroken hart. Ik ben vrij. Echt vrij! Zonder prikkie. Ja, vooral zonder prikkie! En vol van respect! Voor de vrijheid. Voor mijn medemens. En voor mezelf. Zie je, ik ben ook egoïstisch. Alleen niet omdat ik aan mijn eigen gemak denk. Maar omdat ik weet dat jouw onvrijheid mijn onvrijheid is. Dat jouw pijn mijn pijn is. En dat jouw vreugde mijn vreugde is. We zijn namelijk allemaal vingers van dezelfde hand. Kwestie van zelf-kennis. De hoogste kennis. Duidelijk zo….

Tekst: Angelo MeijersYvon