Dodenherdenking 4 mei: Hoe Rutte al jarenlang ‘nazi-moordenaars beschermt’

dodenherdenking

Foto: Nationaal Comité 4 en 5 mei

in Binnenland 4 mei 2020 06:00

De Dodenherdenking op de Dam in Amsterdam zal dit jaar anders gaan dan normaal. Er zullen vijf mensen op het grote plein voor het paleis aanwezig zijn. Publiek is niet welkom in verband met het coronavirus.

Koning Willem-Alexander, koningin Maxima, premier Rutte, burgemeester Femke Halsema van Amsterdam en voorzitter Gerdi Verbeet van het Nationaal Comité 4 en 5 mei zullen wel op de Dam zijn.

“Wat zouden de 250.000 Nederlandse slachtoffers ervan vinden dat driekwart eeuw na de oorlog niet een bloedverwant of een medegedupeerde, maar de zoon van een Duitse Wehrmacht-officier – tevens kleinzoon van een SS’er en een NSDAP-aanhanger – samen met de dochter van een vooraanstaand lid van een fascistische en antisemitische Argentijnse junta de eerste krans legt?” vraagt Arnold Karskens van omroep Ongehoord Nederland zich af.

Onmogelijk maakt

Met in het kielzog daarvan de niet gekozen burgemeester van de stad die criminele buitenlanders ‘Amsterdammers’ noemt.

En wat te denken van de vertegenwoordigster van het Comité 4 en 5 mei, met in het bestuur een zekere Hans Laroes, die als pleitbezorger voor een gelijkgeschakelde pers – zoals we die in de oorlog kenden – 2,5 week geleden nog opriep om de winnaar van de laatste democratische verkiezingen, Thierry Baudet, een half jaar te censureren.

“Wat zou er in de slachtoffers omgaan bij het zien van premier Mark Rutte, die tot op de dag van vandaag met zijn regering het nabestaanden onmogelijk maakt om in het Centraal Archief Bijzondere Rechtspleging te speuren naar de laatste ongestrafte voortvluchtige oorlogsmisdadigers?” vraagt Karskens.

Kabinet-Rutte beschermt nazi-moordenaars

“Om privacyredenen beschermt het kabinet-Rutte al jarenlang nazi-moordenaars,” benadrukt hij. “Dit is in strijd met alle internationale verdragen.”

Karskens wil om die reden dat Rutte wegblijft.

“De enige die welkom is bij de Dodenherdenking, is de trompettist die de Last Post blaast.”

Bekijk de video van omroep Ongehoord Nederland hieronder:

<span data-mce-type=”bookmark” style=”display: inline-block; width: 0px; overflow: hidden; line-height: 0;” class=”mce_SELRES_start”></span> [Ongehoord Nederland]