Dit is geen Fabeltje.

Hallo Trouwe bezoeker en lezer,

Ik las dit artikel en ik mag het je niet onthouden ,ik vind het belangrijk dat je het weet.Ook al is het jouw keuze of je op zelfonderzoek gaat ,en je keuze maakt.

Citeer uit Gewoon nieuws van 18-11-2013  ; Het is zoals de autofabrikant Henry Ford het aan het begin van de vorige eeuw uitdrukte: Het is maar goed dat het volk ons bankwezen en monetair systeem niet begrijpt, anders hebben we voor morgenochtend een revolutie.”

Eindelijk is er een rechtszaak op komst die de duistere praktijken van bankiers  die geld creëren uit het niets moet blootleggen.

Jeee, wat een pech , mijn bank ??/met de billen bloot.Geloof me maar er gaat nog veel meer komen we kunnen ons borst nat maken zeggen ze wel waar of waar.

Iedereen is in de BAN van actie Filipijnen dus dan komt dit niet totaal niet naar voren en wordt over het hoofd gezien. Ja ja maar niet door mij en menig ander. Dat is weer een zijtak ervan .

Citeer uit wij worden wakker ;

de steeds groter wordende schuldenberg
de exponentieel groeiende geldhoeveelheid
de strijd van banken tegen goud en zilver
de rol van de Amerikaanse Federal Reserve
het gevolgen van de oprakende olie voor de economie
het verschil tussen de officiële en de echte inflatie

Van punt 9 = ** We moeten het nu dus doen met ongedekt geld, waarbij de waarde hoofdzakelijk gebaseerd is op geloof, hoop en vertrouwen. Sindsdien is het voor banken van groot belang om de rol van goud te verkleinen en het vertrouwen in papier (geld, aandelen, obligaties) en virtueel geld (in de vorm van bits en bytes alleen in de computer gecreëerd) te vergroten. Om die reden is het bij vrijwel geen enkele bank meer mogelijk om goud of zilver aan de balie te kopen. In ons land is alleen de ABN AMRO via de Hollandse Bank Unie (HBU) nog actief op de fysieke goudmarkt. Ook de meeste Nederlandse private banken, gericht op vermogende klanten, blijken geen fysiek goud meer te kopen voor hun klanten** Het gaat niet alleen maar om de Dollar lieve mensen wat dacht je van de Euro ; eigenlijk over de  gehele Bankwereld Wereldwijd.

Ja daar krap je eens achter je oren maar wat heeft dat weer met de Filipijnen te maken?

Volgens Wanttoknow citeer ik het volgende ;

 **  Nog veel meer fraude..!! 
Het is echter mogelijk dat de grote banken met nog veel meer zogenaamde benchmarks, dan alleen de Libor -rentebepaling, hebben gerotzooid..! Recent verscheen een rapport van de internationale financiële toezichthouder, de IOSCO,. Dit staat voor ‘International Organization of Securities Commissions’. Uit hun rapport blijkt dat waarschijnlijk minder dan de helft van alle benchmarkrentes in Europa, de VS en Azië op daadwerkelijke transacties worden gebaseerd..! Dat betekent dat interbancaire rentes in plaats daarvan worden vastgesteld via allerlei ‘methodes’ die, zoals het IOSCO het noemt, ‘onduidelijk en niet transparant zijn. Daarbij is er nauwelijks controle op de banken wanneer zij hun opgave van de rente invoeren.**

Dit is ook een oog blink waard ; http://www.bloomberg.com/news/2012-09-24/rbs-managers-said-to-condone-manipulation-of-libor-rates.html

Consumenten betalen, hoe dan ook, want in deze financiële producten zitten namelijk ook de rentes van hypothecaire leningen besloten. Want het is niet zo dat alleen complexe financiële producten, zoals derivaten in dit systeem zitten. Door het bekend worden van de frauduleuze handelwijze met de Libor-rentevoet, verwachten juristen een enorme tsunami van claims van bedrijven en particulieren, die dus feitelijk bestolen zijn..! Dat schrijft wanttoknow.

Dat is nog al een gegeven of niet soms ,iets waar jij vertrouwen in had is door gestoken kaart ,hoe VER  is die doorgestoken ??!! ja hopelijk komt er nu dat naar boven drijven nu de stukken op tafel leggen en al dat andere wat hier mee in verband staat ook het mag onder-ant wel.

Dus als banken eigenlijk geld krijgen van de overheid en die drukt, en dat de waard van het Geld door de overheid wordt gegarandeerd.

Lenen = dus van…………..

De bank die leent weer van een land??!! (kun je het nog volgen !!) en zij vragen RENTE-SCHULDBEKENTENIS ……..

dus………..

zie het youtube filmpje hierboven nog maar eens .

Geupload op 14 feb 2012

Toen ons onlangs ter ore kwam dat Ad Broere de befaamde Frontier Award 2011 gewonnen had, moesten we tot onze schaamte constateren dat we de man niet kenden. Kan gebeuren. We lazen ons wat in op zijn interessante website en leerden dat hij afgestudeerd econoom is. Daarnaast is hij vele jaren bankier geweest. Vooraleer u de hooivorken invet, hij is van het goede soort. Ze bestaan. En of! Zeker diegene die ermee stoppen. En dat deed Ad. Ondertussen had hij goed gekeken naar het vaak dubieuze reilen en zeilen in de bancaire wereld. Zijn ervaringen, research en alternatieven bundelde hij vervolgens in twee boeken.
Een ex-bankier die praat over de grotere systemen achter het financieel systeem, dat is natuurlijk interessant. Zeker in tijden van crisis waarin alle geld rechtstreeks en onrechtstreeks naar de banken vloeit. Of naar de enkele families die eigenlijk achter de banken zitten. Daar kon Ad ons meer over vertellen, dus we trokken met de camera naar Amsterdam, en haalden hem voor onze lens. Geschikt voor iedereen die wil weten wie precies waarom de wereld bestiert. En hoe het ook anders kan..

  • Licentie = Standaard YouTube-licentie

  • categorie = nieuws en  politiek.

Toen kwam hij er al mee en is eigenlijk al bij vele bekent ?

Nog het laatste dus deze ; citeer van NUzakelijk ;

Gepubliceerd:
Laatst gewijzigd:

18 november 2013 14:37
18 november 2013 15:28

Sipko Schat treedt per direct terug uit de raad van bestuur van de Rabobank, daarmee is hij in korte tijd het tweede bestuurslid dat opstapt. Schat was binnen de bank verantwoordelijk voor Libor.

Dat is niks voor niks lieve lezer.

Is het daarom dat we gehuld zijn in een mist periode ??

Een fijne avond en Warme Hart Groet

Read more ; Gewoon Nieuws , Wijwordenwakker , Wanttoknow ook deze zijn bron van info ; Nuzakelijk en Youtube.