COMPUTERS MOGEN GEEN BOETES UITSCHRIJVEN

HOERA 🥳🥳🥳

Het illegale systeem van de criminele overheid gaat dood als het niet meer langer wordt gevoed!

De bevolking gaat er achter komen dat de (r)overheid illegaal bezig is, hoera!

❌ GERECHTSHOF: COMPUTERS MOGEN GEEN BOETES UITSCHRIJVEN !!!!!

Het gerechtshof in Leeuwarden heeft een boete vernietigd die geheel geautomatiseerd was uitgevaardigd. Degene die de boete had gekregen, voor het niet verzekeren van zijn auto, hoeft deze niet te betalen omdat er geen ‘bevoegde ambtenaar’ aan te pas is gekomen.

De ontvanger van de boete had zijn auto niet verzekerd. Dat kwam aan het licht tijdens een controle van de database van de RDW. Op de boete stond als code ‘404040’ genoemd; volgens de rechtbank wordt die code binnen justitie gebruikt voor geautomatiseerde processen.

Omdat de code 404040 is ingevoerd, kan niet worden gecontroleerd of er een mens aan te pas is gekomen bij het opleggen van de boete. “Volgens de Wet administratiefrechtelijke handhaving verkeersvoorschriften mogen ook bij registercontroles alleen daartoe bevoegde ambtenaren een administratieve sanctie opleggen”, aldus de rechtbank.

Eerder bleek al dat het systeem van het CJIB, dat verkeersboetes oplegt, niet waterdicht is maar desondanks geautomatiseerd boetes oplegt. Het computersysteem van het CJIB bleek zelfs automatisch opdracht te hebben gegeven tot gijzeling van iemand in een vergelijkbare zaak, die ook draaide om een onverzekerde auto, schreef ict-jurist Arnoud Engelfriet in september. Tegelijkertijd zou in het systeem ook staan dat degene die de boete ontving helemaal geen auto had.

Bron ► https://tweakers.net/nieuws/94450/gerechtshof-computers-mogen-geen-boetes-uitschrijven.html