Complot blijkt werkelijkheid: Harvard gaat deeltjes in de lucht te spuiten om de zon te dimmen

Van complot naar werkelijkheid met Bill Gates, told you so…

Harvard heeft een adviesraad gevormd om vooruit te gaan met hun plan om deeltjes in de stratosfeer te spuiten om de geo-engineeringmethode van het dimmen van de zon te testen …

Nee, we zijn geen satire-site. De informatie die u gaat lezen is feitelijk juist en 100% echt, ondanks de schijnbare ‘sceptici’ die anders beweren. Het controversiële onderwerp van geo-engineering of weersaanpassing – dat populair werd en te eenvoudig werd gemaakt met de term “chemtrails” – stapt opnieuw uit de schaduw en in het licht van publiek toezicht. En het kan binnenkort een realiteit zijn, omdat wetenschappers van Harvard van plan zijn allereerste experimenten uit te voeren om deeltjes in de lucht te spuiten om de zon te dimmen.

Wat ooit een samenzweringstheorie was, is nu het onderwerp van  congresdebat , peer-reviewed studies en nu een Harvard-experiment. Harvard-wetenschappers zullen proberen het klimaatkoelingseffect van vulkaanuitbarstingen na te bootsen met een ‘s werelds eerste zonne-geo-engineering experiment. De universiteit heeft deze maand aangekondigd dat het een extern adviespanel heeft opgericht om de mogelijke ethische, ecologische en geopolitieke effecten van dit  geo-engineeringproject te onderzoeken , dat is ontwikkeld door onderzoekers van de universiteit.

Volgens  Nature Magazine zal Louise Bedsworth, uitvoerend directeur van de California Strategic Growth Council, een staatsagentschap dat duurzaamheid en economische welvaart bevordert, het Harvard-adviespanel leiden, zei de universiteit op 29 juli. De andere zeven leden zijn aardwetenschappelijke onderzoekers en specialisten in milieu- en klimaatwetgeving en -beleid.

Wat ooit een samenzweringstheorie was, zal binnenkort een realiteit worden – nu elke dag.

Bekend als het Stratospheric Controlled Perturbation Experiment (SCoPEx), zal het experiment calciumcarbonaatdeeltjes hoog boven de aarde spuiten om de effecten van vulkanische as die de zon blokkeren na te bootsen om een ​​koelend effect te produceren.

Het experiment werd vorig jaar aangekondigd in het tijdschrift Nature, dat een van de weinige verkooppunten was om deze ongekende stap in de richting van geo-engineering van de planeet te onderzoeken.

Als alles volgens plan verloopt, zal het Harvard-team het eerste ter wereld zijn dat zonne-geo-engineering uit het laboratorium naar de stratosfeer verplaatst, met een project genaamd het Stratospheric Controlled Perturbation Experiment (SCoPEx). De eerste fase – een test van US $ 3 miljoen met twee vluchten van een bestuurbare ballon 20 kilometer boven het zuidwesten van de Verenigde Staten – zou al in de eerste helft van 2019 van start kunnen gaan. Eenmaal op zijn plaats zou het experiment kleine pluimen calciumcarbonaat vrijgeven, elk van ongeveer 100 gram, ongeveer gelijk aan de hoeveelheid die wordt aangetroffen in een gemiddelde fles standaard antacida. De ballon zou zich dan omdraaien om te observeren hoe de deeltjes zich verspreiden.

Natuurlijk is het experiment voor veel mensen, inclusief milieugroeperingen, die volgens de natuur zeggen dat dergelijke inspanningen een gevaarlijke afleiding zijn van het aanpakken van de enige permanente oplossing voor klimaatverandering: het verminderen van broeikasgasemissies.

Het idee om deeltjes in de atmosfeer te injecteren om de aarde te koelen lijkt ook zonder meer zinloos gezien wat wetenschappers proberen na te bootsen – vulkaanuitbarstingen. Als we kijken naar de tweede grootste uitbarsting van de 20e eeuw, de berg Pinatubo, die in 1991 op de Filippijnen uitbarstte, injecteerde het 20 miljoen ton aerosols van zwaveldioxide in de stratosfeer. Wetenschappers van de USGS schatten dat deze 20 miljoen ton  de temperatuur  van de planeet slechts met 0,5 ° C verlaagde en dit duurde slechts een jaar omdat de deeltjes uiteindelijk terugvielen naar de aarde.

Het Harvard-team, geleid door wetenschappers Frank Keutsch en David Keith, werkt al enkele jaren aan het SCoPEx-project, maar ze zijn het niet altijd eens geweest. Zoals Nature meldde, dacht Keutsch, die geen klimaatwetenschapper is, eerder van mening dat het idee ‘helemaal gek’ was. Maar sindsdien is hij van gedachten veranderd. Zoals de natuur meldt:

Toen hij Keith op een conferentie zag praten over het SCoPEx-idee na te zijn begonnen in Harvard in 2015, zegt hij dat zijn eerste reactie was dat het idee “volledig gestoord” was. Toen besloot hij dat het tijd was om deel te nemen. “Ik vroeg mezelf, een atmosferische chemicus, wat kan ik doen?” Hij bundelde de krachten met Keith en Anderson en heeft sindsdien het voortouw genomen in het experimentele werk.

Toevoegen aan de twijfelachtige aard van dit experiment is het feit dat het grotendeels wordt gefinancierd door niemand minder dan Microsoft mede-oprichter, Bill Gates. Gates is geen onbekende in het financieren van controversiële experimenten, want hij heeft er velen van gefinancierd, waaronder een die apparaten in baby’s zou implanteren  om ze automatisch vaccins te geven. 

Hoewel het experiment van het Harvard-team misschien klinkt als iets uit een dystopische sciencefictionfilm, is de realiteit dat het al lang op tafel ligt bij regeringen en denktanks van over de hele wereld. In november vorig jaar werd in een  onderzoek gepubliceerd  in Environmental Research Letters zelfs gesproken over exact hetzelfde: geo-engineering en vliegtuigen die deeltjes in de atmosfeer sproeien om de opwarming van de aarde te beteugelen.

Bovendien weerspiegelde die studie de gevoelens van de toenmalige CIA-directeur John Brennan toen hij zich in 2016 tot de Council on Foreign Relations richtte, waarin een soortgelijk proces van het sproeien van chemische deeltjes in de atmosfeer werd beschreven om de planeet te koelen.

Tijdens de vergadering  sprak Brennan tijdens een vergadering met de Raad voor buitenlandse betrekkingen over  instabiliteit en transnationale bedreigingen voor de mondiale veiligheid. Tijdens zijn langdradige toespraak over bedreigingen voor de Amerikaanse belangen en hoe de grotendeels door de CIA gecreëerde ISIL-dreiging de wereld beïnvloedt, bracht Brennan het onderwerp geo-engineering aan de  orde .

Een ander voorbeeld is de reeks technologieën – vaak gezamenlijk aangeduid als geo-engineering – die mogelijk de opwarmingseffecten van de wereldwijde klimaatverandering kunnen tegengaan. Een die mijn persoonlijke aandacht heeft gekregen, is stratosferische aerosolinjectie, of SAI, een methode om de stratosfeer te voeden met deeltjes die kunnen helpen de hitte van de zon te reflecteren, op vrijwel dezelfde manier als vulkaanuitbarstingen.

Brennan ging verder met de oproepen van sommige wetenschappers die hebben opgeroepen vanuit de   lucht sproeien.

Een SAI-programma zou de wereldwijde temperatuurstijgingen kunnen beperken, waardoor sommige risico’s die verband houden met hogere temperaturen worden verminderd en de wereldeconomie extra tijd wordt geboden om over te schakelen van fossiele brandstoffen. Het proces is ook relatief goedkoop – de National Research Council schat dat een volledig ingezet SAI-programma jaarlijks ongeveer $ 10 miljard zou kosten.

Nogmaals, dit is geen complottheorie. Bekijk hem dit alles zeggen in de onderstaande video vanaf de markering 12:05.

De mate waarin Brennan het had over de injectie van stratosferische aerosol, toont aan dat hij en de CIA dit waarschijnlijk al geruime tijd overwegen.

Hoewel we steeds meer horen praten over geo-engineering, bestaat het al heel lang en niet alleen op het gebied van complottheorieën. Wetenschappers hebben zelfs al gesuggereerd dat het op dit moment onbedoeld zou kunnen doorgaan.

Onderzoekers van de National Oceanic and Atmospheric Administration (NOAA) suggereren dat contrails van vliegtuigen mogelijk onbedoeld de lucht in gaan.

Chuck Long  is onderzoeker bij het Cooperative Institute for Research in Environmental Sciences (CIRES) aan het NOAA Earth System Research Laboratory aan de Universiteit van Colorado in Boulder. Tijdens de American Geophysical Union Fall Meeting in 2015 brachten Long en zijn team hun artikel uit:  “Bewijs van helder daglicht Whitening: voeren we al geo-engineering uit?”  Uit de analyse bleek dat damp uit vliegtuigen het klimaat kan veranderen door accidentele geo-engineering.

Voor alle duidelijkheid, niemand beweert hier een expert te zijn op het gebied van klimaatverandering of de effecten van geo-engineering. Maar één ding is duidelijk en het is het feit dat er nog veel te bespreken en te leren valt voordat mensen opzettelijk het klimaat op aarde beginnen te veranderen. Afgezien van niets doen om de CO2-uitstoot te beteugelen, zou het, als we zo snel op deze methode springen, een kettingreactie kunnen veroorzaken die catastrofaal kan blijken te zijn.

Lees verder bij de bron: Zero Hedge