Blauwe Bessen lekker en ….

Hallo Lieve Mensen,

Zo een nieuwe maandag is weer aan gebroken ,nog dikke 2 weken en dan beginnen de scholen alweer,en/of zijn al begonnen. Het gaat zo snel de vacantie in het algemeen, vind je ook niet.

Ik weet nog vroeger hahaha toen ik nog een jaar of 10 -14 was,gingen we met een andere familie de hele dag de bossen in om deze blauwe besjes te plukken, Jeeé wat een tijd en leuk was dat .Mijn broer had het vroeger aan zijn darmen  buik gedeelte en dus heel veel bessensap gedronken, en gegeten dus we weten wat deze Bosbes/blauwe Bes doet. Ha, nu doe ik dat zelf wel nog als ik ze tegen kom in de bossen maar dat is sporadisch .Ik ben nu zo gevoelig voor muggen ( ja, mijn immuun en afweer systeem is heel laag, ben hart aan het werk om deze optimaal te krijgen en we gaan oké al zeg ik het zelf dus …. eff doorgaan ) Ze smaken lekker en ik koop nu bij de boerderij winkel veel producten van deze Bijzondere bes,, ja en ook op de markt als ze te koop zijn jee, belachelijk duur. Voor gezondheid is niks te duur toch brengt me op een idee, kijken of ik ergens het struikje krijgen kan en in mijn tuin poten. dat is altijd beter toch ?!

Maar goed we gaan verder.

Citeer uit Natural News (onder staat de link voor meer info ) geschreven door; 

Maar goed voor de mensen die de SYMPTOM hebben van;
Verbeteren van het geheugen / motoriek – Een studie wees uit dat oudere volwassenen (gemiddelde leeftijd 76) gevoed bosbessen per dag gedurende 12 weken (2-2.5 kopjes per dag) presteerden beter op twee verschillende cognitieve functietesten, die geheugen meegeleverd, dan degenen die niet hadden gebruikt de Blauwe bes

Oogbescherming – Bosbessen is bewezen dat het netvlies tegen ongewenste zonlicht en zuurstof te beschermen tegen schade.

Hart – Het consumeren van bosbessen aanzienlijk verlaagt uw risico op het ontwikkelen van hart-en vaatziekten door het reguleren en ontspannen arteriële elasticiteit in de vaatwand. Ze verbeteren ook de doorbloeding.

Vermindert het risico op de ziekte van Alzheimer / dementie – Anthocyanin verbetert het geheugen en mentale vloeibaarheid, en kan helpen beschermen tegen hersencel verlies. Bosbessen ook zenuwcel groei te stimuleren en betere communicatie tussen zenuwcellen processen, op zijn beurt te vergemakkelijken vertragen van het verouderingsproces.

Digestion – bosbessen bieden antioxidatieve bescherming van het spijsverteringskanaal door het bestrijden van vrije radicalen, waarvan sommige kanker veroorzaken. Deze superfood speelt een belangrijke rol bij de bestrijding van darmkanker.

Bescherming tegen giftige zware metalen – Roemeense scheikundigen van de Universiteit van Boekarest ontdekt dat bosbessen beschermen tegen zware metalen. Bosbessen extract gemaakt van een krachtveld dat fungeerde als een barrière tegen cadmium, beschermt cellen tegen giftige zware metalen schade.

Bloedsuiker – Bosbessen hebben een gunstige invloed op de bloedsuikerspiegel, ook voor diabetici. Degenen die minstens drie porties per dag verbruikt bosbessen zagen significante verbetering in hun regulatie van de bloedsuikerspiegel.

Zenuwstelsel – bosbessen bevatten een reeks verschillende antioxidanten, die gunstig zijn voor het menselijk lichaam. Deze lijst van nutriënten voorziet zenuwcellen bescherming uit zuurstof beschadiging. Zenuwcellen zijn voortdurend in gevaar voor zuurstof schade, waarvoor derhalve een continue bescherming.

Bosbessen zijn een van ons lichaam de grootste bondgenoten. Hun vermogen om vrije radicalen te elimineren beschermt ons tegen elke dag blootgesteld aan diverse vormen van vervuiling, zoals pesticiden, blootstelling aan de zon en zware metalen.

OKÉ, WAUWIE, da is mooi hé, wa da klein bessie toch allemaal goe vor is.  Ha je die Bes is klein net als het struikje zelf maar onderschat het niet aan kracht en vitality wat het bezit.

Anti Oxidanten ,Ja Ja, die heeft dit besje veel, en wat is dat nu precies Anti Oxidanten.??

Ik probeer je iets aan te reiken en mocht je aanvulling hebben geef een reactie hier onder het is een ten goed koming van de mensen dus. als we onze opgedane kennis samen delen, is dat GEWELDIG

Weet ook dat het voor de ene wel een aanvulling kan en mag zijn en voor de ander niet ook dat geef dat door o zo belangrijk,want ieder PERSOON IS EEN INDIVIDU EN DIE REAGEERT GEHEEL ANDERS OP ALLES DAN EEN ANDER INDIVIDU. Helaas wordt dat meestal VERGETEN. Negatieve reactie bestaat niet het is een aanvulling op je eigen wijsheid dus ik heb ze graag.

Ik weet dat de Ganoderma Lucidum 150 Anti-oxidanten bevat, dus dat is veel hé. Net zoals Hennep veel anti oxidanten bevat.en dat heeft je lichaam nodig om te leven en OVERLEVEN zoals vele dat doen ??

Anti Oxidanten = bijzonder de vrije radicalen zijn immers een belangrijke factor voor celdegeneratie, kanker en veroudering, eigenlijk ook chronische ziektes. Bijv; Oxidtiereactie in het lichaam we nemen veroudering die produceert immers vrije radicalen( ***** een zeer reactieve molecules die een elktron missen ****)  Zo een ketting reactie starten die de cellen beschadigen. ANTIOXIDANTEN = beéindigen deze kettingreactie door het afstaan van vrije elektronen aan deze vrije radicalen en worden hier door zelf geoxideerd. SNAPPIE.

Nee, oké deze dan; Je neemt COLA, doe in een glas en laat daar een geroeste spijker, bout,of  cent in vallen. Kijk wat er gebeurt. Dat gebeurt in je lichaam ook  met die cellen, veroudering, het oplossen van ongemakken je bruist eigenlijk los hahaha. een mooier voorbeeld kan ik je nie geven. deze is ook de moeite waard om te bekijken en te bestuderen;

https://www.youtube.com/watch?v=YzmF1cXpReA

Zoals je ziet dient de cellen de rode en de witte in balans te zijn. Het Immuunsysteem maakt nieuwe cellen aan. Simpel.

En volgens Plumd  is het beste als je invriest  citeer ; “De ijskristallen die tijdens bevriezen gevormd verstoren de structuur van het plantenweefsel, waardoor de anthocyanines en beschikbaar,” Plumb toegelicht. Dus je eet je vers en vriest ze in dat is het zelfde met franbozen.

Lekker aan de slag met deze JUMMIE;

Wil je meer weten hierover ga lekker op onderzoek uit en neemt het tot je. Er gaat een wereld voor je open en deze info ontvang je niet op school /nog niet ?! En voel je wat het doet in je Lichaam en op Geest en Ziels niveau.Je wordt er sterker van zonder dt je gewicht doet heffen of dat je aan gevechtsport doet ?!!  Hé als je nog een lekker recept hebt laat het ons weten. thanks alvast.

Thanks voor het leesmoment en aandacht.

White love for You All and have fun today.

 

BRON VAN DEZE INFO =

http://www.naturalnews.com/046391_blueberries_antioxidants_health_benefits.html

http://www.naturalnews.com/045292_MitoQ_antioxidants_arteries.html

http://www.takecare4.eu/coaching-in-lifestyle/alfons-ven-therapeut-patricia/ganoderma-lucidum-reishi-mushroom/

http://www.wietforum.nl/topic/55138-cannabis-huidzalf/page__st__20

http://www.canshaman.com/mediwiet/