31= Boodschappentas = Boodschap- Assertiviteit – Subassertiviteit- Agressiviteit.(deel 1)

 

Hallo  jij daar,

fijn dat je even de tijd neemt om het te lezen, veel plezier.

Vandaag is 31 gekomen met de volgende wijsheid;

31= Boodschappentas = Boodschap- Assertiviteit – Subassertiviteit- Agressiviteit.(deel 1)

(foto is van dille-kamille)

945437_498833873517691_1887116818_n (1)

Je hebt ze in alle soorten en maten ,van verschillende materialen,maar daar ga ik nu niet op in dat kun je heel goed zelf .Je vraagt je vast af hoe kom ik nu met deze samenstelling van Boodschappentas naar  Boodschap- Assertiviteit – Subassertiviteit- Agressiviteit.

Weet dat als je Bewust wording aan het groeien is dit soort dingen ook mag zien en leren zij maken deel uit je dagelijks bestaan, en hebben even goed een Boodschap in de handeling of wat ze uit beelden te zijn ,hulpzaam of een pronkstuk,in ieder geval aanwezig in je bestaan. Daar valt de boodschappentas ook onder je hebt 2 kanten aan dit mooi exemplaar die in bijzondere vormen is uit gevoerd en al  eeuwen oud is. Ik belicht vandaag de kant van Agressief.

We Leven ,we Observeren, we nemen deel aan….,maar gebruiken we ze allemaal in evenwichtigheid?  Dat is de Vraag; en een Weet. Als je het niet tot op een optimale benutting doet dan blijf je hangen op een bepaalt niveau. Bijv; er is iets ergs gebeurt in je Leven ,een situatie die je verward, je slaat volkomen dicht, het is te pijnlijk om het te verWoorden, ongelooflijk om te Horen, of je ziet alles Duister (in).Je bent dan zo in emotionele betrokkenheid  dat het zich vast klampt als het ware aan je Zijn. Je kunt niet volledig meer Waarnemen, je emotie Overheerst op dat moment. De Boodschappentas zit vol met Chaos, Verwarring ,Angst, die Agressiviteit naar boven haalt ,maar in door geschoten maten je hebt te veel i n gekocht om het zo maar eens te zeggen. Hoe ga je dat nu bekijken ,durf je die Conversatie/Confrontatie aan met de overvloed aan…  zo ja dan gaan we uit laden…..Emoties belemmeren het uitzicht en inzicht van het Ego,welke boodschap heb je eigenlijk ontvangen ?! De verantwoordelijkheid is en ligt bij jouw;

Agressiviteit  = niks anders dan zich zeer  dominant opstellen, weinig respect hebben voor andermans mening, slecht luisteren, zelfs soms schreeuwen of zich beschuldigend uitlaten en Overdreven veel kritiek op anderen geven en deze kritiek blijven herhalen. Ieder keer weer . Ook hier valt PESTEN onder.(En het gebeurt heel vaak kijk maar eens bewust om je heen!!)

Assertiviteit = niks anders dan Positief kritiek /feedback ook wel genoemd in het duidelijk vragen stellen en Communiceren bijv; Ik verzoek dat we oplossen samen, Ik wil graag dat , Ik voel me bij deze niet zo …., Ik zie dat je….  Je eigen wensen goed aangeven, voor jezelf spreken en niet wat de ander graag horen wil !! dat gebeurt te vaak ook al bij kinderen,Complimenten ontvangen en geven, Verzoeken kunnen weigeren en den nog Emoties durven uiten, zo hjeee dat is nog al wat .

Subassertiviteit = is niks anders dan je laat makkelijk de mond Snoeren door anderen,je zwijgt, houd je op de achtergrond, je bent een stil wezentje, snel toegeven, geen tegenspreek geven, oneindigheid het liefst vermijden, moeilijk complimenten ontvangen, Snel toegeven, Dit kan in het verleden zijn afgedwongen bijv; op school, thuis of op het werk,. Een gebrek aan sociale vaardigheid ontbreekt wat wel  nodig is in het Levensproces van je. Ook hier valt Pesten onder maar wordt niet vaak belicht wat jammer is.

Als je dit bij jezelf goed kunt waarnemen en de verandering wilt aan brengen hier in , Dan is er geen Verlegenheid en Onzekerheid, je brengt dan Creativiteit aan je Agressiviteit. Je hebt de ander nodig om jou zelf te laten vonken.

Door de Behoefte anders te benaderen kan Activiteit Zegevieren door Agressiviteit en is er Evenwicht ontstaan in dit bijzondere emotionele landschap.Zo maakt Pijn/emotionele onevenwichtig en brengt het uit balans.

Zo dit is nogal wat en ik wens je een hele fijne dag toe in alle Rust en eigen Ritme.

Warme Hart Groet