Verantwoording,,,,, wat brengt PESTEN met zich mee?

Hallo Lieve Mensen,

Dit is waar de mensen het vandaag over hebben het gesprek van de dag Misschien ?

Ik weet een ding ; namelijk deze wijsheid en ervaring die ik nu  ga delen met jullie.

Ik heb een project See You 2 voor scholen ontwikkeld en wel in 5 modules kan het gegeven worden een ontwikkeling van 27 weken achter elkaar. Samen met leerkracht of mentor zoals het tegenwoordig heet en de ouders doen een heel klein stukje mee. Het wordt ook in een powerpoint gedaan als lezing.

Ik heb 2 pilots gedraaid met deze ontwikkelde See You 2 project en zal eerlijk zijn want ik hou niet van misverstanden of een vertrokken beeld in woord uit gesproken.

De leerlingen vonden het geweldig de leerkrachten ook, de onder-directeur te confronterend en de school coach zweverig zij deed zelf ook aan sjamanisme ?! Ze hadden een eigen protocol en handhaving.( daar gaat dit geheel niet over maar ja, wat is sjamanisme nu eigenlijk ?maar goed !)  Dat kan en mag dat is hun waarneming, als je een confrontatie met de kids hebt over hun VERANTWOORDING over het uitdragen van een gedrag en als je daar anderen mee in het diskrediet en schade die diep gaat toe brengt of aanricht hoe je het ook verwoorden wil ga je gang. Maar als je zelf de VERANTWOORDING niet neemt over je gedrag Normen en Waarde waar is RESPECT EN ACCEPTATIE dan gebleven dat zijn toch gewoon alledaagse dingen dacht ik zo ?? of mis ik hier een stukje van iets ??!!

Als ik iets doe wat een ander emotioneel zoveel pijn heeft dat het zich zelf pijnigt of snijd of zelf het LEVEN NEEMT Zelfmoord tot gedreven wordt wat ook gebeurt ; ik zou niet graag in die schoenen lopen.

Als je de mensen laat zien wat hun gedrag is hoe ze doen dan lopen ze in hun eigen schoenen en voelen wat ze uit dragen, en hoe een ander zich voelt dit heet ; waarnemen en innerlijk  beleven.== is dat zweverig nee,dit is realiteit. een verantwoording van je uiting en houding op je nemen,dat doe je thuis toch ook. Maar als ik met de kids aan het werk ben dan komen we vaak ook  uit op gesprekken die plaats vinden dat, de leerkracht iets onderneemt en wat anders over komt of  verkeerd geïnterpreteerd wordt,  ook hier valt vaak een gram te halen,en kan zo meteen uitgesproken worden en belicht worden en dat is voor alle bij de kanten heel fijn, confronterend; JA. Het THUISFRONT heeft ook een vinger in de pap en wel meer dan mee-nig denkt = dat confronterend; JA,ZEKER. Wel een hele goede, als je een voorbeeld bent in een gezin dan draag je daar je verantwoording voor anders had je beter geen ouder kunnen worden. Toch ? oeps bam;;

Zelf kom ik ook wel eens tot de conclusie dat ik ook wel eens iets zo zeg dat het anders valt dan dat ik bedoelde maar om een feedback hierover te ontvangen kun je ermee aan de slag of uitpraten. ook al gutst het zweet over mijn rug want de kids van tegenwoordig zijn echt niet dom? Nee, hun Eigen wijsheid spreekt. Hier geld dan ook de Gouden regel ik leer jullie iets maar jullie leren mij ook iets.  Zo krijg ik een dieper inzicht in mijn uiting van ZIJN. Oké we gaan verder.

Als je ziet hoe volwassenen met Dieren omgaan wat zien kids dan ?? een liefdevolle benadering, nee, lieve schat, en iemand die een kat of hond pijn doet in welke vorm dan ook of de jonge eendjes iets aan doet ?!  het dan op Youtube zetten of iemand af rossen jee stoer ?!! denk verder en ga je gedachte in beelden eens na. Ik weet zeker dat je heel goed weet waar ik het over heb.

Dit heet  ;; Realiteit.

Dus de volwassen wereld mag best op de vingers getikt worden hoor en daar is niks mis mee. Het brengt zelf elkaar dichter bij 1 !!

Volgens een eeuwen oud gezegde ; “Ik loop in mijn eigen schoenen, en wil ik voelen wat een ander voelt door mijn toe doen dan zal ik zijn schoenen aan doen.” Zo voel ik de pijn en leed waar de ander onder gebukt gaat, mijn verantwoording in deze zaak is om SAMEN recht op te lopen en IEDER IN ZIJN EIGEN SCHOENEN.”

Dit is NIET leeftijd gebonden ?!

 

Stand.nl: ‘Het is goed dat RTL de verborgen camera gebruikt in een programma over pesten’

 

10-04-2014 09:30

 

Voor het nieuwe RTL 5-programma Project P hebben de makers gepeste kinderen een verborgen camera meegegeven om te laten zien hoe zij behandeld worden. Het doel van de beelden is om de pesters te confronteren met de beelden van wat zij aanrichten.

Een aantal scholen waar het programma gefilmd heeft, dreigt nu met een rechtszaak, omdat zij vinden dat de privacy van hun scholieren in het geding is. Daarnaast zijn ook pest-experts niet overtuigd dat deze confronterende aanpak van pesten werkt. Op een school, die wel wilde meewerken aan het programma, heeft het volgens de schooldirecteur wel gewerkt en wordt er zelfs gewerkt aan een verbeterd pestprotocol.

Is de inzet van de verborgen camera gerechtvaardigd omdat het genadeloos vastlegt wat er tijdens het pesten daadwerkelijk gebeurd? Of is het middel te zwaar en schaadt het zowel de privacy van de pesters en de gepesten?

http://radio.omroep.nl/f/189622/

Hier op deze link vind je de 4 onderwerpen en visie en inzichten luister maar eens.

Onze eigen info bronnen ;

https://www.takecare4.eu/coaching-in-lifestyle/hulp-zorg-lijn-pesten/

https://www.takecare4.eu/leer-modules/see-you-2-project/

Ik wens je wijsheid toe in dit stukje van je leven dat het met zich mee brengt en vooral wat het met zich mee draagt ?

Je weet ons te vinden met je vraag, schaamte is on nodig, een warm welkom wordt je aan gereikt.

Fijne Avond,met een Hart Groet voor jouw.