De Navel-streng

Hallo Lieve Lezers,

Ja, je zult wel zeggen ” hoe komt ze hier nu weer op ??!! ” ( je kunt er niet op wel, aandacht aan schenken haha)

Het werd mij aangedragen om dit onderwerp eens in de spotlights te zetten.

Toen ik voor een symposium van Alfons Ven was dat is al weer een tijdje geleden, daar kwam dit ter spraken, toen had ik al hé eff opletten dit is heel belangrijke info en wat weinig mensen weten en een heel nieuw inzicht geeft in ziektes en gedrag van personen waar je in eerste instantie geheel niet aan denkt maar wel veel in te brengen heeft.

Daar sprak een Vroedvrouw ;

Ze knippen de Navelstreng te snel door, en dat heeft meer gevolgen dan men denkt. Door het onderzoek waar ik aan meewerk zijn we erachter gekomen dat de snelle doorknip de Baby de Stamcellen niet op tijd krijgt of te wel getransporteerd wordt naar de Baby. De Stamcellen zijn belangrijk voor het DNA, groei proces wat je als mens door gaat maken en de Weerstand, het Immuunsysteem die je in je 1 ste levens jaar nodig hebt om je te beschermen. We zijn volop bezig met dit te onderzoeken en wat nu al vast staat is dat we te snel door knippen, als je dient in te grijpen door een complicatie is het een ander verhaal natuurlijk. Maar wetenschappelijk gezien is hier nog weinig over bekend maar hebben we al het een en ander positief ervaren en onderzocht. De Vroedvrouw en de Kraamtijd zal een hele Evolutie mee gaan maken. We onderzoeken ook hoe het bij de dieren gaat en halen zo informatie naar ons toe dat een heel ander licht brengt op het geboorte proces. dat is wat ze zei. Ik weet haar naam niet meer jammer genoeg.

 

https://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=UYRK139ppsI

 

Ja, dat is nogal heel klaar en duidelijk.

Mijn Visie hierop is het volgende;

Als je naar de Natuur kijkt en naar hoe dieren hun nakomelingen geven en hoe ze handelen kunnen we daaruit nog aanvullende info mogen ontvangen.

Als de vrucht in ontwikkeling is, ontstaat er eerst een gedeelte dat de placenta wordt,( en hierin verblijft als een soort zakvorm ) en een gedeelte dat de uiteindelijke baby wordt. De navelstreng ontwikkelt zich vrij snel. Zonder navelstreng blijft de vrucht niet in leven en kan niet groeien tot een volwaardige baby. De navelstreng bevat twee slagaders en één gewone ader. Om deze aders ligt een geleiachtige vloeistof. Deze beschermd de aders tegen stoten van buitenaf, door bijvoorbeeld de baby. De navelstreng is de VERBINDING tussen Placenta en de Baarmoeder, en heeft als taak de vrucht te voorzien van voedingsstoffen, zuurstof, en om afvalstoffen af te voeren.

 

 

Zoals bij Dolfijnen breekt de navelstreng af  in de laatste face van de bevalling, en het jong heeft daardoor geen afweersysteem, het krijgt het afweersysteem via de moedermelk.

Andere zoogdieren bijten de navelstreng door, hier gaat toch enige tijd overheen, en ze eten de placenta op. Zo kunnen ze dagen zonder voedsel en bestaat / bevat vele goede voedingswaarde die ze gebruiken kan na de bevalling en tijdens de eerst dagen van het zogen voor de Weerstand en Immuunsysteem voor haar zelf en de jongen. Ze sterken aan en de jongen zijn al iets sterker, zodat ze alleen gelaten kunnen worden als moeder op zoek gaat naar voedsel.( ben maar niet bang dat wij dat ook moeten haha, we blijven beschaafd )

Dat zien we in de Wolven wereld ook, alleen de huishond komt hier slecht vanaf, met de doorfok en het menselijke ingrijpen van hun natuurlijk bestaan zijn er veel gedragsproblemen die optreden die je daar naar toe kunt leiden, en helaas hier niet mee in verband gebracht wordt. Dat was al mijn bevinding toen ik nog in de honden wereld actief was en de Trimsalon had vandaar dat ik dit weet. En nu mijn opgedane kennis weer mag inzetten. Bij deze video is heel goed te zien wat moeder Wolf doet.

 

 

Dus je ziet de wetenschap is druk in de weer om de Evolutie en haar wijsheid ook hier te laten spreken, en vraagt om veel onderzoekingstochten.

Ook de Kraamtijd is in de verandering stroom gekomen, Een goed begin is het halve werk zeggen we wel eens !

Ook in de kraamtijd is begeleiding van Harte welkom en kun je tegenwoordig veel op het Netwerk vinden wat bij jouw past of waar jij nu net ondersteuning nodig hebt of een vraag hebt die via die weg beantwoordt kan worden. Ja, het Digiperk is Goudwaard lieve mensen .

Ik weet nadat ik zelf moeder ben van 2 boy’s, dat de periode ervoor en erna heel belangrijk is .Nu komt daar meer tijd voor en kun je veel terug vinden. Het is een tijd waar je heel Bewust voor kiest dus ook de voor / na tijd .Meestal is die hectische tijd vooral onbezonnen. Sorry dat ik dat zo zeg maar dat is zo, veel aan Babyborrel en cadeaus, werk na een tijdje en drukte, stress kan dan zijn slag slaan. Zowel op de Baby als de ouders. Het werk en de sport, privéleven moet allemaal doordraaien op een manier dat er geen kind is. Hoe is het mogelijk maar goed zet je aan het denken toch?? Maar dat is een apart verhaal en wil je dat horen dan bel me maar voor een lezing ik kom graag langs.

Ook hier is een verandering gaande dat zie je om je heen. En dat is goed, een Perma tijd zo er goed bij staan ,waarom alleen permacultuur   voor  voedsel, onderwijs  / school is ook steeds meer in opkomst dus………. waarom dan niet hierin ?!!

En wat dacht je Energetisch daar hebben we het allemaal over VERBINDEN EN VERBONDEN. Ik ben nog niemand tegen gekomen met de wijsheid van die mevrouw die het op die manier benoemde, het wordt veel al vergeten in de vergetelheid is gebracht. Ik schenk hier altijd aandacht aan ook tijdens de sessies. Ja, familie opstellingen en de geboorte meditatie nee, daar doe ik niet aan mee. Als je niet Bewust bent van wat het werkelijk inhoud is het zweveloos gelul in de ruimte, mijn excuus om zo uit de bocht te vliegen maar het is zo. Neem je Verantwoording ook hier in.

We behandelen dit ook tijdens de Wanij Energiei Workshop, Je verbind je ook Energetisch dus ben je Bewust en doe je het in overgave ??

https://www.takecare4.eu/meditation/

Dit is een Verbinding meditatie, die mag je gaan ervaren als je dat graag wil. Veel plezier met ervaren en het waarnemen ervan dat is heel belangrijk.

Maar goed dat was het voor vandaag, je ziet je kunt nog genoeg ontdekken aan deze zijde van het leven. En je hierin verdiepen en een verandering in beweging zetten.

White Love for you All.

http://plazilla.com/

b231cd78c440db0d6aa5888f19458d6e

Info en leer bronnen;

http://www.kraamzorggoedbegin.nl/kraamzorg

http://www.scientias.nl/navelstreng-wordt-te-snel-doorgeknipt/9752

http://www.diabetesfonds.nl/artikel/uitleg-over-stamcellen

http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2672/Wetenschap-Gezondheid/article/detail/3586043/2014/01/29/Wetenschappers-claimen-stamcellen-te-maken-in-slechts-30-minuten.dhtml

http://nl.wikipedia.org/wiki/Navelstreng

http://www.radsioweb.nl/Dolfijnen/dolfijnen.htm