Nieuw onderzoek: kanker is 100% door de mens veroorzaakte ziekte

Kanker is vooral bij de Westerse wereld te vinden..

JDreport 11 augustus 2019

ColiN00B / Pixabay

Het is misschien moeilijk te geloven, maar een recente studie toonde aan dat 100 procent van de kanker een door de mens veroorzaakte ziekte is die wordt veroorzaakt door moderne fenomenen zoals vervuiling en de hedendaagse eetgewoonten.

Dit was de ontdekking van wetenschappers van het KNH Centre for Biomedical Egyptology aan de Universiteit van Manchester in Engeland in 2010 na het bestuderen van stoffelijk overschot en literatuur uit zowel het oude Egypte en het oude Griekenland en eerdere tijdperken. De studie omvatte ook de eerste historische kankerdiagnose van een Egyptische mummie.

Het rapport in het tijdschrift Nature Reviews Cancer stelt dat de onderzoekers slechts één indicatie van kanker vonden bij het onderzoeken van honderden Egyptische mummies. Bovendien vonden ze in die tijd weinig aanwijzingen voor de ziekte, wat suggereerde dat kanker toen uiterst zeldzaam was.

Maar na de industriële revolutie schoten de kankergevallen omhoog, vooral bij kinderen, waaruit bleek dat deze toename van kanker niet alleen te wijten is aan een langere levensverwachting.

“In geïndustrialiseerde samenlevingen staat kanker op de tweede plaats in hart- en vaatziekten na hart- en vaatziekten. Maar het was zeldzaam in de oudheid, “zei prof. Rosalie David van de Faculteit der Levenswetenschappen in Manchester.

In de natuur is er vrijwel niets dat kanker kan veroorzaken. Daarom moet het door mensen worden gemaakt, door vervuiling en veranderingen in voeding en levensstijl. Het belangrijkste van ons onderzoek is dat het ons deze ziekte laat zien vanuit een historisch perspectief. We kunnen duidelijke informatie geven over het aantal kankergevallen in verschillende tijdperken en samenlevingen, omdat we er een volledig beeld van hebben. We hebben duizenden jaren onderzoek gedaan, niet alleen de laatste 100 jaar, en we kunnen rekenen op talloze gegevens.

Moderne industrialisatie

De studie leverde onder andere de allereerste kankerdiagnose op van een Egyptische mummie. De diagnose werd gesteld door prof. Michael Zimmerman, een bezoekende geleerde aan het KNH Center, die les geeft aan Villanova University in de buurt van Philadelphia. Hij slaagde erin om rectale kanker te diagnosticeren in een niet-geïdentificeerde mummie van een “gewone” persoon die in de Dakhla-oase in de Ptolemeïsche periode (ongeveer 200-400 v.Chr.) Leefde.

In een oude samenleving zonder de mogelijkheid van chirurgische interventie, moeten kwaadaardige gezwellen in de dode lichamen detecteerbaar blijven. De volledige afwezigheid van kwaadaardige tumoren in mummies moet worden geïnterpreteerd als een indicatie van hun zeldzaamheid in de oudheid, wat op zijn beurt suggereert dat kankerverwekkende factoren beperkt zijn tot samenlevingen die worden beïnvloed door moderne industrialisatie.

Het onderzoeksteam bestudeerde de gemummificeerde lichamen van het oude Egypte, evenals geschreven documenten en getuigenissen. Uit het oude Griekenland onderzocht het alleen schriftelijke documenten, omdat er vanaf die periode geen menselijke resten bekend zijn. Het team vergeleek ook medische studies over menselijke en dierlijke lichamen uit vroegere tijdperken – terug naar het tijdperk van dinosauriërs.

Het leven heeft geen invloed

Over het algemeen is het bewijs van kanker bij primitieve mensen en fossielen van dieren en bij niet-menselijke primaten uiterst zeldzaam. Er zijn slechts enkele tientallen voorbeelden in fossielen van dieren, en zelfs die zijn zeer controversieel. Eén geval van uitzaaiingen van kanker bij onbekende primaire tumoren werd gevonden in één Edomontosaurus-fossiel, terwijl een ander onderzoek verschillende mogelijke gevallen van neoplasma besprak – nieuwe, abnormale groei van weefsels als kenmerken van kanker – in fossiele overblijfselen.

Sommige wetenschappers en medische onderzoekers beweren dat het zeldzame bewijs van kanker in de oudheid te wijten was aan de toen kortere levensduur. Hoewel dit statistische concept correct is, ontwikkelden mensen in het oude Egypte geen andere klachten die vooral jongeren zouden treffen.

Een andere verklaring voor het ontbreken van kankertumoren in de oudheid is dat tumoren gewoon niet goed bewaard kunnen blijven. Zimmerman heeft echter een paar experimentele studies gedaan die aangeven dat mummificatie zelfs kenmerken van kwaadaardige aandoeningen kan behouden, dus tumoren moeten eigenlijk beter worden bewaard dan normaal weefsel.

Hoewel honderden mummies uit verschillende hoeken van de wereld zijn bestudeerd, zijn er tot nu toe slechts twee publicaties die microscopisch kunnen bevestigen. Radiologische studies van mummies uit het Egyptisch Museum in Caïro hebben ook geen kanker gesuggereerd.

Lees verder bij de bron: Stop de Bankiers